Ne tagadd meg önMAGad...

2019.10.28

Egy kacsa beslattyogott a kocsmába, és odaszólt a pultosnak:
- Kérek egy szendvicset és egy sört!
- Dehát maga kacsa! - válaszolta a pultos megdöbbenve.
- Látom, jó szeme van.
- Dehát maga beszél! - hüledezett tovább a férfi.
- Látom, a füle is jó. Akkor megkaphatnám, amit kértem? - kérdezte a kacsa.
- Természetesen. Elnézést, de nem szoktak nálunk kacsák rendelni. Mi járatban van errefelé?
- Ott az út túloldalán dolgozom kőművesként egy építkezésen.
- Kőművesként? - Lepődik meg a csapos. - Tudok én magának egy jobb állást, sokkal többet kereshetne, mint most.
- Igen, és hol? - kérdezte a kacsa.
- A cirkuszban.
- A cirkuszban? De hát a cikuszosok azok egy nagy kerek sátorban vannak nem?
- De igen.
- Mi a fenét akarnak azok egy kőművestől?

Ez valójában egy vicc oldalon volt, de nagy igazság van benne...eddig az egész világ arról szólt, hogy kiknek kellene lennünk..és nem arról,  hogy kik vagyunk. Hogy milyen képességek, kincsek rejlenek bennünk..

Én soha nem szerettem az iskolai tantárgyakat, egyiket sem! Talán a németet és biológiát, mert érdekes volt. De hogy én miért kell, hogy tudjam, hogy az a bizonyos költő ott és akkor (részeges mámorban úszva egy bordélyban) mit gondolt??? Ez már akkor is furcsa volt, hogy az egy MÁSIK EMBER!! Miért nem veszik észre a tanárok, hogy ez halott ötlet?! Hát honnan tudjam én, hogy ő mire gondolt?! Agyament dolog....vagy a másik, a történelem. Teli volt a középiskolás tankönyv borzalmas háborús fotókkal, le kellett ragasztanom, mert olyan érzelmeket váltottak ki belőlem...borzalmak! Már akkor háborogtam, hogy minek kell a múltat hánytorgatni, különben is! Honnan tudjuk, hogy az tényleg úgy volt, ahogyan azt leírták, és tanítják, hogy tanuljam meg vért izzadva feleslegesen?? (hát már akkor ilyen mély filozófiai kérdéseket tettem fel, de senki nem válaszolt..) A matematika....van némi értelme, de ennyire mélyen, mint ahogy a középiskolában tanítják?! Mutatták volna meg az izgalmasabb matemetikai összefüggéseket! Hogy a számok rezegnek, hogy mind más-más értelemmel bír és máshogy rezonál. Miért nem lehet a matematikát a fizikával összekötni? Máris felértékelődne Tesla azon gyakorlata, hogy minden, ami körülötte volt a lakószobájában, abból 3 volt...vagy a biológiát a fizikával összekapcsolni! Tesla munkásságából egy részletet! Egy picit! Miért nem???? (tudjuk miért nem...)

Szóval az iskolás, sőt! Már az Óvodás éveink sem arról szólnak, hogy felfedezzük a képességeinket. Ha valaki jól tud rajzolni, nagyon kicsi esélyekkel indul ebben a szakirányban, mert a "nem fogsz tudni megélni belőle" jelszó adott és uti tarisznyája ezzel van kitömve...ami érthető, mert szüleink is csak a legjobbat akarják nekünk, hogy meg tudjunk élni, boldogok legyünk. Csak sajnos ennyinek hisszük az életet: van egy munkahelyed, dolgozol, megélsz és reménykedsz abban, hogy valaha boldog fogsz lenni. Ja, és közben társadalmi elvárásoknak szeretnél megfelelni, mert szerinted csakis akkor vagy jó ember. Na, ez pont nem így van. 

TE, ISTEN megismételhetetlen és egyedi TEREMTMÉNYE vagy, egyedi tulajdoságokkal, képességekkel és életfeladattal rendelkezel. Ezek a képességek BENNED vannak. Csak a sok elvárás és a megfelelési kényszer, a tévutak mind elnyomják. Szerencsére olyan korban élünk, ahol szabad a spirituális megismerés és az eszmék követése, szabadon fedezhetjük fel magunkat mindenféle (fizikai) következmény nélkül. Egyedül ott tudunk elbukni, ha nem a szívünkre hallgatunk. Szabadok vagyunk, képességeinket kibontakoztathatjuk. Ha akarod, akkor egy kőműves kacsa lehetsz, akit senki és semmi nem tud attól eltéríteni, hogy kőműves kacsa lehessen, mert belül tudod, hogy te EZ VAGY! Az ismerd meg önMAGad erről szól: rájössz, hogy ki nem vagy, aztán meg arra, hogy valójában ki is vagy. Kérdezd meg magadtól: mit csinálnál akkor, ha a világon semmire sem lenne gondod és azt csinálnál, amit csak szeretnél? Ha meglenne minden pénzed, minden fizikai dolog, társ, barátok, minden. Mit csinálnál akkor? Mihez kezdenél? Amint megvan a válasz, te is elkezdhetsz köműves kacsává válni! És Fényútra is kerül az ÉLETED, még az utolsó falevél is téged fog támogatni, hogy beteljesülj. A helyedre kerülsz és a hivatásodnak tudsz élni, nem pedig pénzt kereső üzemmódban güzülsz. Mert amint a hivatásodnak élsz, elkezdesz értéket teremteni, amivel együtt automatikusan az Univerzum visszaosztja az értéket pénz formájában. Tudod, nem vész el, csak átalakul. És mivel tőled indul ki, hatványozottan tér hozzád vissza.

Megteheted, szabad akaratod van.....

Sok-sok elégedett kőműves kacsa tud csak felépíteni egy boldog, ÚJ VILÁGOT! Legyél TE IS kőműves kacsa ;-)

- Dávid Gréta Csengyettyű