EGYANŐ

EGYANŐ 

Energia GYakorlatok knek I-VII modul

Az EGYANŐ célja az előző életeinkben megtanult, bölcsességgé vált tapasztalatok aktiválása jelen életünkbe, a megszerzett tapasztalatok felhozatala tudatalattink mélyéről. Holisztikusan hat a női problémákra: hat a testre, lélekre, szellemre. Javasolt az összes modul, tematikai sorrendben való elvégzése, mivel a módszer a  modulok sorozatával és azok ismétlésével fejti ki igazán hatását. A gyakorlatok hatására alapvető beállítottságaink, szokásaink változnak át, illetve az előző életekből hozott és a mostani életünk során megszerzett hitrendszereinket számolja fel.

A gyakorlatok alatt női minőségeket veszünk magunkhoz.

Az EGYANŐ 7 modulból áll, minden modul egy-egy csakrával foglalkozik. 

Egy egyszerű torna, mely hosszú évek fejlesztése eredményeként jött létre. Speciális sorrendet követve dolgozunk a 7 csakra mindegyikével. Hatékonysága egyszerűségében rejlik. A gyakorlatok könnyűnek tűnnek, de nem azok, mivel energiával dolgozunk.

A test energiafelvevő központjai a csakrák. Minden csakrához tartozik egy belső elválasztású mirigy, amik a hormonjainkat termelik. Ezért alapszinten a gyakorlatok alatt a hormonháztartásunkkal is dolgozunk. A gyakorlatoknak könnyített verziója is létezik, így idősek vagy mozgássérültek is végre tudják őket hajtani.

7 fő csakránk, vagyis energiaközpontunk van. A kozmoszból felénk érkező energiát ezek az energiaközpontok veszik fel és kezeik, ellátva a szerveket vele. Ha kiegyensúlyozottan működnet, akkor beszélünk harmóniáról.

Az első csakra - gyökércsakra - az energiánk forrásához kapcsolódik: egész létünket itt alapozzuk meg, egyfajta talapzatként is felfoghatjuk ezt az energia központot. Működése befolyással van a csontokra, vesére, húgyhólyagra, gáti területekre, és az aranyérre is (székrekedés-hasmenés jelenléte vagy váltakozása is egy tünet lehet). Színe a piros.

A második csakra - szakrális csakra - az érzelmeinkről és a hozzájuk fűződő kapcsolatunkról szólnak. Ha jól működik, akkor érzelmeinket úgy tudjuk irányítani, mint egy tengeren a hajót. Céljaink megvalósításához nélkülözhetetlen! Működése befolyással van a hát alsó részére, a nemi szervekre, a lábakra, a keringésre is. Színe a narancssárga.

A harmadi csakra - napfonat csakra - a tervezési folyamatainkra világítanak rá. Hogyan állunk hozzá valamihez? Módszeresen vagy szétszórtan? Működése befolyással van a gyomorra, így a cukorbetegségre és májbetegségekre is. Ha tápláló ételeket fogyasztunk, energiaszintünk kiegyensúlyozott, emésztésünk rendben van, egészségesen működik testünk. Színe a citromsárga.

A negyedik csakra - szívcsakra - a szívügyekhez kapcsolódik. Bármit akarunk létrehozni, falakba fogunk ütközni, ha azt nem szívvel-lélekkel tesszük. Ennek a csakrának a szintjén dönthetjük el, hogy tovább emelkedünk, vagy visszazuhanunk a hármas csakra működésébe. Működése befolyással van a kezekre, a légzőszervekre és tüdőre, az immunrendszerre, bőrre és a nyirokmirigyekre is. Színe a zöld.

Az ötödik csakra - torokcsakra - a beszéddel és a kapcsolattartással kapcsolatos. Ide tartozik az alkotási folyamat és az önkifejezés képessége. Működése befolyással van a fülre, hallásra, nyakra, pajzsmirigyre, száj, garat és gége egészségére. Színe a kék.

A hatodik csakra - homlokcsakra - a hatodik érzékünket jelképezi, beleértve az ösztönös tudásunkat is. Működése befolyással van a bal szem, homlok- és orr melléküregre, de a migrén kialakulására is. Színe a lila.

A hetedik csakra - koronacsakra - az egyetemes tudatosság szintje, mely nem tartozik már a fizikai testhez. Ezen keresztül jutunk a felsőbbrendű tudás birtokábaMűködése befolyással van a tobozmirigyre, jobb szemre és magasabb szintű agyi működésre is. Színe a kristályhófehér.

A foglalkozás jelentkezésektől függően, egyeztetett időpontokban történik.


Ha szeretnéd igazán biztonságos, ismerős közegben tudni magadat a folyamat alatt, szervezz női csoportot ismerőseidből, családtagjaidból és rendeld meg a foglalkozást a mindannyiótoknak megfelelő időpontra!

Kiknek javasolt?
Női baráti csoportoknak,
Anyának, lányának egyaránt,

Mikor ajánlott?
Görcsös, fájdalmas menstruáció esetén,
Hólyag és húgyuti panaszok esetén,
Várandósság előtt és után,
Menopauza idején,
Ismétlődő pénzügyi fent-lent helyzetekben,
Párkapcsolati nehézségek esetén,
Önérvényesítési és kreativitás problémákkor.

A mozdulatok lehetővé teszik a testen keresztül a lelki blokkok oldását, a meridiánokra, a hormonrendszerre is hatással vannak.  

Az energia torna megalkotója Lipták Anna parapszichológus, transzperszonális pszichológus, terapeuta. Köszönet érte!