érdekességek

A hangtálakat az egész világon használják meditációs, gyógyászati, zenei, szórakoztató vagy tértisztító célzattal. És csodálatos dísztárgyak is.

Hangterápiát tanítanak Indiában ma is a Varanasi Egyetemen. Nyugaton egyre elterjedtebb, használatosak pszichiátriai osztályokon, rehabilitációs részlegeken vagy szociális intézményekben.

A tálakhoz felhasznált 7 féle fém a 7 jól ismert bolygót szimbolizálja, így használatukkor az általuk képviselt energiákat tudjuk bevonzani: Arany - Nap, Ezüst - Hold, Réz - Vénusz, Vas - Mars, Ón - Jupiter, Higany - Merkúr, Ólom - Szaturnusz

Minél idősebb egy hangtál, annál szebb a hangja, mert az anyagában lévő kémiai kötések idővel "érnek".

A díszített hangtálak nem emelik a rezgésélményt, vagyis ebben az esetben a küllem nem mérvadó a tál gyógyhatásánál. Menjünk a megérzéseink és a hangélmény után!

Ha  magunknak szeretnénk meditációs vagy tértisztítási célzattal hangtálat vásárolni, akkor a 0,5-1 kg közötti tálak a legmegfelelőbbek. Amint hozzájutunk egy tálhoz és elkezdjük használni, akkor idővel összenövünk vele és megszeretjük.

Napi 20 perces hangtál relaxáció felér 3-4 óra alvással.

Németországban a hangtál terápia TB támogatott kezelésnek minősül.....................................................

Nagyobb ázsiai vállalatoknál a menedzserek irodájában láthatunk 1-2 hangtálat. Ők a tárgyalások előtt gyakran relaxálnak azért, mert tudják, hogy a fontos döntések meghozatalához kell a szellemi frissesség és megfelelő mentális állapot.

Hantállal energetizált vizet lehet készíteni. Nagyon jó hatással van az emberi szervezetre, ha pozitív rezgésekkel feltöltött vizet fogyasztunk. Ehhez nem kell mást tenni, mint jól kimosni a hangtálunkat és megtölteni vízzel, majd rezgésbe hozzuk és folyamatosan fent tartjuk kb. 1 percig. Ezt a vizet ne tároljuk a hangtálunkban, üvegbe öntsük ki. Pár órán belül fogyasszuk el!

A hangtálak az aurának az 5. rétegében fejtik ki hatásukat, az információ ott íródik át. Ez az éteri szint,  tartalmazza a fizikai test és az összes alsóbb test éterikus mintázatát. Az akarat megnyilvánulását teszi lehetővé pszichés szinten és lehetővé teszi a gondolkodás- érzés- akarat leképezését fizikai síkra. Fizikailag a szervezet belső irányító mechanizmusával áll kapcsolatban, amely a tudati központ utasításait hajtja végre a fizikai testtel. Ez a színt az ahol a hang teremt anyagot. A tudat magasabb akaratként nyilvánul itt meg, amely lehetővé teszi a megnevezés és a meghatározás erejével létrehozni a dolgokat. Ha itt rendeződnek a mintázatok, akkor automatikusan hangolódnak át a fizikai test felé elhelyezkedő aura rétegek, vagyis egy időben változik a gondolkodásunk, érzelmeink és fizikai testünk is.

forrás: https://www.balla-hangterapia.hu 

https://kisbuddhabolt.hu

https://www.rezgesterapia.hu

Bálint Györgyi: Hangterápia kézikönyv

Bálint Györgyi: Hangterápia Tibeti Hangtálakkal

https://www.teslabook.fw.hu