a módszerről

Nikola Tesla

1856-1943

Nikola Tesla
Nikola Tesla

Ha fel akarod fedezni az Univerzum titkait, akkor energiában, frekvenciában, vibrációban gondolkodj.

                                                                                         - Nikola Tesla -

A tradícionális hangmasszázs alapja az a rezgés, mely Univerzumunkat is alkotja. Minden rezeg és mindenre hatnak a rezgések. A gondolat és a szándék is rezgés, mellyel teremtünk. Hatalmas, Isteni Lények vagyunk! 

A rezgések fontosságát már Tesla is megfigyelte egyik munkájának kapcsán, melyet mechanikus terápiának nevezett el:

Amikor én és a munkatársaim elkezdtük a mechanikus terápiát használni, gyorsan befejeztük az étkezésünket, és visszasietünk a laboratóriumba. Tudni kell, hogy ekkoriban emésztési gondokkal és különböző gyomorbántalmakkal küszködtünk, epeelégtelenséggel, szorulással, felfúvódással és más zavarokkal, amik a szabálytalan életmód természetes következményei voltak. De egyhétnyi kezelés után, miközben továbbfejlesztettem a módszert, és az alkalmazottaim is megtanulták, hogyan használják azt a legjobb hatékonysággal, a betegség minden formája eltűnt, és közel négy évig, amíg a készülék működött, mindannyian kitűnő egészségnek örvendtünk. Számos embert kezeltem így, többek között nagyszerű barátomat, Mark Twaint, akinek a könyve megmentette az életemet. A legrosszabb állapotban jött hozzám, különféle bajokkal és veszélyes betegségekkel, de kevesebb mint két hónap alatt visszanyerte régi életerejét és képességét az élet legteljesebb élvezetére.

A tradícionális hangmasszázs és a nyugati orvoslás tekintetében párhuzamot lehet vonni, ugyanis az ultrahangos készülék (UH) és a tibeti hangtálak UGYANAZZAL a fizikai jelenséggel dolgoznak: rezgésekkel. Az UH frekvenciái 20.000 Hz fölöttiek, rombolnak (pl.: kövek zúzása), míg a hangtálak e tartomány alatti frekvenciákkal dolgoznak. A zengőtálak által keltett rezgések szelíden beállítják a testre jellemző működést, behangolnak, beindítják az öngyógyítást. Ezáltal nem rá van erőltetve valami a testre, hanem fel van benne élesztve az a vágy, hogy visszaálljon az eredeti működésébe.

A hangtálak fizikai és mentális szinten is hatnak. Fizikai szinten a testünk sejtjeit teljesen átrezonálják a hanghullámok: az egyéni tradícionális hangmasszázs során  a testen 3 db tál van, körülöttünk, pedig 10 db. A sejtek közvetlenül kapják a rezgéseket, mely egyben információ is. A hangtálak összetételüknél fogva gyógyulásra ösztönző frekvenciákkal és -információval látják el a sejteket, így vízkészletünk ezt az információt megőrzi és a további működés már e korrigált minta szerint történik. Beindul az öngyógyítás, a méregtelenítés, ugyanis lerakódások válhatnak le, csillapodik a fájdalom. Az ember testében, ahogy öregszik, összetapadnak az erek és az idegek. Amint a rezonancia eléri őket, megmozdulnak, visszaállnak egyensúlyi helyzetbe és beindul a keringés. Máshogy hat a testre messziről a hangtál hangja, máshogy közvetlen közelről és máshogy a testre helyezve.

Mentális szinten az érzelmi blokkok oldódhatnak ki, és oldódnak is. Megkönnyebbülünk. Ha a fizikai elváltozásokat okozó lelki blokkok kioldódnak, a tünetnek már többé nem lesz létjogosultsága. Komoly stresszcsökkentő hatása van és ami a legfontosabb, az ÖRÖM érzését hozza el!


ÁLLVA IS LEHET

Ha valaki beleáll a legnagyobb, 40 cm átmérőjű tálamba, majd azt megütöm és dörzsölöm akkor az hasonló Tesla mechanikus terápiájához. Ütésre és dörzsölésre is más-más frekvenciájú hangok alakulnak ki, melyek a láb csontjaitól kiindulva egészen a koponya csontokig átrezonálják az egész emberi testet! Fantasztikus és feledhetetlen élmény! Ez az álló tradícionális hangmasszázs. De nemcsak 1 nagy tál szerepel benne, hanem a csakrák hátsó és elülső nyílásán is történik feltöltés.

a hangtálak jótékony rezgéseit a növények és az állatok veszik fel a legkönnyebben
a hangtálak jótékony rezgéseit a növények és az állatok veszik fel a legkönnyebbenHANGFÜRDŐ

Hangfürdő Vésztőn
Hangfürdő Vésztőn

A hangfürdő vagy más néven hangtál meditáció egy igazi lazító, pihentető, levezető és mély meditációs élmény, mely során a test és az elme megpihen, a gondolatok leállnak, szinte lebegünk. Az egész testet átmossák a zengőtálak csodás hangjai, mindenki más-más élménnyel tér haza. Bizsereg, zsibbad, szúr, nyom, oldódnak ki a besűrűsödött energiák. Van, aki elalszik, van, aki nehéz érzelmektől szabadul meg. A hangfürdő végén az ébredés az ÖRÖM jegyében történik. Jegyezzük meg ezt az érzést és a mindennapjainkban húzzuk elő a farzsebből nehéz helyzetekben. Emlékezzünk erre, mert az ÖRÖM bennünk van! A miénk, csak élni kell vele!

Jó látni, ahogy ellazulnak az emberek, elfelejtik a gondjaikat és bizseregve ébredeznek - a nyugalom napokig is eltarthat. Fontosnak tartom, hogy a mai extrém stresszes hétköznapokban legyen olyan lehetőség az emberek számára, ami egy fantasztikus hang és rezgés élményen keresztül oldja ki az érzelmi zárlataikat, csökkenti a stresszt és emeli a hétköznapokat. Itt tényleg csak hátra kell dőlni és élvezni a tibeti hangtálak által nyújtott meditatív lebegést. A munka a rezgéseké! Rendszeres hangfürdőzéssel elérhetjük, hogy nem a körülmények harcolják ki azt, hogy végre változzunk, hanem szelíden, MI MAGUNK változunk meg, így a körülményeink is változhatnak velünk együtt. Napi szinten ápoljuk a testünket, szép ruhákba öltöztetjük, kéremekkel kenegetjük......akkor a lelkünk és szellemünk frissen tartása, ápolása miért nem fontos?EGYÉNI TRADICIONÁLIS HANGMASSZÁZS

egyéni hangtál kezelés Békéscsabán
egyéni hangtál kezelés Békéscsabán

Az egyéni tradícionális hangmasszázs (hangtál terápia)  alkalmával 10 tál van a test körül, korábban 8 hangtálat tudtam elhelyezni. Készletemet 2018 januárjában bővítettem a maximális hatás érdekében, így összesen 13 tállal tudok dolgozni: 10 a test körül, 3 a testen van. A foglalkozás első felében (kb. 30 perc) a lazító fázis történik meg, mely során tisztítás zajlik. Ezt a töltő fázis követi (kb. 20 perc), melyben a zengőtálakat dörzsölve a test gyógyító rezgésekkel telik meg. A végére marad a lágy ébredés, visszatérés. 

Az egyéni tradícionális hangmasszázs alkalmával a test fizikai és mentális szinten is lazul. Fizikai szinten a testet nagy mennyiségű rezonancia éri, teljesen átmossák a rezgések, a felesleget a végtagok vezetik ki. A sejtek felélesztődnek, kapnak egy "fejrekoppintást", elkezdik az optimális működésüket. Oldódhatnak az érzelmi blokkok, nagy sóhajtások közepette megkönnyebbül Lelkünk. Hányszor megtörténik, hogy megbántódunk és nem tudjuk elfelejteni a történteket. Ezt mind hordozzuk és manifesztálunk magunknak egy (vagy több) betegséget. Ezeket mind el lehet engedni egy tradícionális hangmasszázs segítségével.  Meglévő betegségeket is érzelmi blokkok okoznak többségében, ha ezek feloldódnak, a betegségnek többé már nincsen értelme!

Ciszták, pajzsmirigy betegségek, bénulás, alsó vagy felső testtájat érintő problémánál, szerveket érintő probléma esetében egy speciális technika segítségével a hangtálak rezgéseit problémás területekre is lehet irányítani.


ÜLŐ TRADICIONÁLIS HANGMASSZÁZS

Abban az esetben, ha a kliens személy tolókocsiban ül, vagy a fekvés lehetetlen, ülő állapotban történik meg a hangmasszázs. Ilyenkor 1 hangtálban van a 2 láb, a test mellé 1-1 dulál hangtál kerül. A duál hangtálak tulajdonsága, hogy ugyanarra a hangra vannak beállítva, ha egyszerre vannak megszólaltatva, akkor kettejük hangja egy harmadik hangban összpontosul, mely pont a test közepére hat.


A HANGMASSZÁZS GYAKORISÁGA

Akut panasz esetén: Friss megrázkódtatásnál azonnal javasolt, hogy ne vigyük magunkkal a problémát, hamar szabaduljunk meg tőle. Olyan esetben is hatásos, ha nehezen engedjük el a problémákat.

Meglévő problémánál: tartós stressz, kimerültség, álmatlanság, krónikus betegségek stb. esetén nem elég az 1 alkalom, ebben is a rendszerességet kell szem előtt tartani, mint bármelyik más módszernél. Minimum 6 alkalom szükségeltetik annak megállapítására, hogy az állapot képes-e elmozdulni a hangmasszázs hatására. A foglalkozások között a maximális hatás érdekében legfeljebb 7-10 nap telhet el. Ez egy sorozat. Ennek ismétlése javasolt fél év elteltével vagy havonta 1-1 emlékeztető 1 éven át. Erre azért van szükség, mert az elején ugyan érezhető a pozitív változás, viszont az új minta még nem szilárdult meg. Ha nem folytatjuk kitartóan a tradícionális hangmasszázst, a negatív minta újra visszaállhat.


Összegezve, 

a hangtálakkal végzett tematika, legyen az hangfürdő vagy egyéni, egy olyan fantasztikus zenei élmény, ami regenerálja a testet és a Lelket is! Nem tudok vele betelni és azzal a csodával sem, mellyel folyamatosan meglepnek. 

Ha kérdésed van, itt felteheted: