Meglegyintett az EGYSÉG-élmény...avagy szeretni Istent mindenben és mindenkiben

2021.11.05

Igényel egy kis magyarázatot, mert így elolvasva elég vadnak tűnhet.

EGYSÉG: mindannyian ugyanabból az egész EGYből származunk kivétel nélkül. Úgy képzeld el, mint egy végtelen számú puzzle, ami darabokra van szétesve. Az egyik Te vagy, a másik én vagyok. Látszólag elkülönültünk egymástól, de ugyanabból a kartonpapírból vagyunk, csak más a formánk és más a színünk. EGYek vagyunk.

Az elkülönültség addig tart, amíg fel nem fedezed, hogy EGYek vagyunk, egy tőről fakadunk. Felismerted és tudod, majd elkezded érezni is. Már nem akadsz ki, ha a másik egy kicsit (vagy nagyon) bumburnyák, hanem elfogadod, mert EGYként érzékeled magaddal.

Menjünk tovább. Ugyanabból vagyunk, ugyanarról a tőről fakadunk. Mi ez a közös tő? Isten. Isten a minden, az Univerzum, minden ami valaha volt, van és lesz. Minden! Menjünk még tovább! Minden, ami megnyilvánul, az Isten. Ő van benned, bennem, a Csodákban, a gaztettekben, a bunkó szomszédban, a kiscicában, az anyában, a gazdaságban....ebben az őrületben is, ami most történik a világban. Mindenben! Ő tapasztal általunk, az események által. 

Minden Ő! De ne értsd félre! Nem arról van szó, hogy a világ negatív dolgaival egyet kell értened és támogatnod, ez nem erről szól. Hanem arról, hogy a felismerésével és elfogadásával szeretni tudod Istent mindenben és mindenkiben, ami maga az EGYSÉG.

És végső soron ez a cél: EGYSÉGben lenni 

írta: Dávid Gréta Csengettyű