Életöröm - COVID-19

2020.04.20

ÉLETÖRÖM

Ezekben a mai időkben, amikor sokan el vannak zárva a külvilágtól és karanténba kényszerülnek, vagy saját maguk döntötték el, hogy karanténba vonulnak, nekik 1 dologgal biztos meg kell küzdeni. Mégpedig azzal, hogy meg kell tanulniuk, hogy kell minden külső ok nélkül örülni az ÉLETnek.

Nem mehetsz moziba, hogy megnézz egy jó filmet és elégedett legyél, helyette a dögunalom van a TV-ben. Nem mehetsz wellnessbe, hogy jól érezd magad, helyette ott a fürdőszobád. Nem lehetsz a barátaiddal, helyette ott a családod és TE, saját MAGad....Nem mehetsz kirándulni, helyette ott a 4 fal, a házad, lakásod, aminek lehet, hogy minden szeglete tiszta már. És elfogynak az ingerek, ami miatt már nem is érdemes minden reggel felkelni, mert tudod, hogy vár az unalom és minden ugyanaz, mint előző nap. Maximum nem ugyanazt a levest eszed, mint tegnap. És még shoppingolni se mehetsz, a boltok zárva vannak. Minden zárva van, ami azt az ingert adja meg neked, hogy azt hidd, ezektől érdemes élni, ez adja az örömöt.

Sajnos ez egy illúzió. Az ÉLETÖRÖM természetes állapotunk, semmilyen kiváltó ok nem szükséges ahhoz, hogy ezt felfedezzük magunkban és éljük. Gondolj csak Buddhára. Ott ült a fa alatt és maga volt az ÉLETÖRÖM! Volt ő moziban, wellnesben vagy éppen egy új órát vett-e magának? Csak ült a fa alatt és ő maga volt a BOLDOGSÁG.
Semmi nem kell ahhoz, hogy örülj és boldog lehess. Ha azt állítod, hogy igen, akkor azt nem TE, nem a valódi önMAGad állítja, hanem az egód hiteti el veled, hogy egy külső körülmény kell ahhoz, hogy boldog lehess. Azt hiszed, kell egy új ruha, egy új cipő, egy új telefon, egy új társ a régi helyett......(van, amikor tényleg új társ kell, de annak semmi értelme, hogy mindig az újat hajkurásszuk, az egónk akar becsapni).....ha mindez nem kell, akkor hogyan lehetnél te magad a boldogság és az öröm?

Tekints BEFELÉ. Nézz MAGadba. Ezt mondják. De hogyan is kell ezt csinálni?

Ha tudod, hogy semmi nem szükséges hozzá, nem kell külső körülmény, akkor ez azt jelenti, hogy te magad létre tudod ezt hozni, mert természetes alapállapotod. Ahogy ülsz ott magadban, és egy számodra kedves eseményre gondolsz, megfigyelheted, ahogy elönt a szeretet, a boldogság, az öröm. (ezt most tedd is meg) Nézd meg magadban, hogy ez milyen érzés, hol érzed, hogyan, hol melengeti a testedet? Tedd meg ezt minél többször. Ezt egészen addig gyakorold, amíg már ez sem kell. Egyszerűen szedd elő magadból ezt az érzést és HIDD el, hogy menni fog. (csak) ennyi az egész. Ha ezzel szembemenő érzéseid támadnak, vagy gondolatok jönnek, tudd, hogy ez nem a te természetes állapotod. Ez nem TE vagy. Ezek az egód és a lelked puttonyában lévő terhek csak. Vizsgáld meg őket és kérd meg a Teremtőt, hogy szabadítson meg ezektől, add át Neki a problémákat és terheket. Nem a te dolgod ezeket megoldani, add át Istennek! Engedd, hogy elöntsön a minden ok nélküli öröm és lásd meg, hogy tényleg nem kell hozzá semmi. Te MAGad vagy az ÖRÖM!

Ha most szintén befelé tekintesz és érzed, hogy még mindig nem öntött el az öröm, akkor fogalmazd meg magadban, hogy milyen érzés van most benned, ami használ téged?  (nézz befelé, mit érzel most?) Mert ez nem TE vagy, ez csak beszínezi erre a pillanatra azt a szemüvegedet, amin keresztül a világot szemléled és minősíted. Ez illúzió, semmi más. A világ pont olyan számunkra, amilyennek az érzelmeinken keresztül látjuk éppen. Erre mondják, hogy "A világ olyan, amilyenné mi magunk tesszük..." hát pont attól a szemüvegtől lesz a világ olyan amilyen, amit az érzelmeink színeznek szürkére vagy rózsaszínre...vedd ezt észre! Ha jó kedved van, akkor minden szép. Ha rossz kedved van, akkor semmi sem jó és még az is elromlik, ami jó volt valaha. Ha huzamosabb ideig élünk ezekben a "rossz" állapotokban, és mindig szürke a szemüvegünk, akkor az egész életünk szürkévé, keserűvé válik, mert lehetetlen más rezonanciájú dolgoknak bejönnie az életünkbe, mint ami megegyezik a saját rezonanciánkkal. Ha mindig kesergünk és panaszkodunk, akkor csak ez tud körbevenni minket, az élet majd megoldja azokat a helyzeteket, amelyekben tovább lehet keseregni és búsulni. Törd meg ezt a kört! A kvantumfizika létezik, és Tesla is azt mondta, hogy ha meg akarjuk ismerni az Univerzumot, akkor rezgésekben és frekvenciákban kell gondolkodnunk.

Tedd meg!

Gondolkodj rezgésekben, frekvenciákban. Ha panaszkodok, akkor alulrezonált vagyok, azaz alulrezonált helyzeteket, dolgokat, személyeket vonzok magam köré. Ha emelem a rezonanciámat, akkor magam is elkezdek emelkedni, azaz megváltozik az életem. És nem azért, mert valaki megmentett akaratom ellenére, hanem mert én magam vagyok hajlandó változtatni az életemen. És ehhez fog megérkezni a  segítség. Ha kinyújtod a kezed, akkor biztosan megfogják azt. Emeld a rezgésedet, törekedj a Fény felé és az életed meg fog változni. A rezonancia törvénye alapján, egyszerűen nem történhet ez másként!

"Segíts magadon az Isten is megsegít" vagyis ha ez egóddal eldöntöd, hogy kell a változás és a segítség, akkor Isten mélléd fogja delegálni a segítséget.

- Dávid Gréta Csengyettyű