Mi a holisztikus szemlélet     Test - Lélek - Szellem EGYSÉGE

2021.05.07

Halljuk, hogy Test - Lélek - Szellem egysége, meg holisztikus szemlélet, de hogyan kell érteni, nem biztos, hogy tudjuk. 

A TESTünket tudjuk, hogy van, úgy ahogy ismerjük is. Ha fáj valahol, bekenjük, vagy főzünk rá gyógynövényt, táplálék kiegészítőket szedünk, vitaminokat, kencéket, kegyszereket, vegyszereket, ki mit. Majd ha nem javul, irány az orvos, kórház, természetgyógyász, masszőr. Ezt értjük, ez ok. És itt meg is szoktunk állni. DE! Az ember ennél több. Az ember a fizikai testébe manifesztálódott szellemi/energetikai lény.

Itt jön képbe a LÉLEK. Azt is sokan hallották már, hogy a betegségeknek lelki eredetű okai lehetnek. Elkezdik kutatni, hogy a fájdalmak mélyén mi lapulhat, majd elkezdik feltárni. Sok technika van, az egyiken elindulnak. Mindenképpen jó, ha ezzel foglalkozunk, mert valóban így van, a fájdalmak nem csak úgy, a semmiből bukkannak fel: a lélek éppen tapasztal, tanul valamit és a blokkok pont ilyen fizikai gondokban testesülnek meg.

És amit elfelejtünk, hogy van, a szellem/elme, vagyis az ego, intellektus. Amivel gondolkodsz. A döntéseidet, gondolataidat az elméd vezérli, hitrendszereket, berögzültségeket, ragaszkodásokat, meggyőződéseket alakít ki. 

Ilyen egységben működik egy ember. És most nézzünk meg konkrét példát, velem történt meg. Egy hangfürdő után az egyik résztvevőnek elkezdett könnyezni az egyik szeme annyira, mintha sírna. Borzalmasan szúrt neki, fájt és nem akart elállni. Pont "véletlenül" ott volt nálam az ingatáblám (SVT) és megnéztem, hogy mit tanul a lélek. Megnéztük az energiákat, az életterületet, mit tanul, beazonosítottuk. Eddig ugye TEST és LÉLEK. Nade. Meg is kell érteni, hogy min VÁLTOZTASSAK azért, hogy életem egyik problémás helyzete normalizálódjon. Ennél a személynél az volt, hogy mások életét is ő akarta irányítani, pl.: mikor megmondod a felnőtt gyerekednek, hogy milyen pulcsit vegyen fel. Szóval az kevés, hogy egy energetikai módszerrel gyógyítjuk az egyik testrészünket, majd lélek szinten is rendezzük. Az intellektust is a változás szolgálatába kell állítani és tudatosan döntéseket kell hoznunk azért, hogy a helyzet/betegség változzon. 

Tehát a holisztikus szemlélet a következő: megértem, hogy a testem problémáját milyen lelki tényezők okozzák, megértem, hogy a döntéseim, hitrendszereim hova vezettek, majd tudatosan olyan döntéseket hozok, ami által másképpen tudok cselekedni. Vagyis észreveszem, amikor bele akarnék szólni mások dolgaiba csak azért mert nekem más a meggyőződésem és majd szerintem jobb lesz neki az, amit én mondok. Észreveszem és nem szólók bele. Szeretettel elfogadom az ő döntését. Közbe figyelem magam, ha feszültséget érzek, magamban átalakítom szeretetté.

Ezt a szemléletet nem csak betegségeknél, hanem bármilyen életvezetési problémáknál is lehet alkalmazni még az előtt, mielőtt testi tüneteket produkálna. Már akkor kezdjük el megfigyelni magunkat, amikor észrevesszük, hogy nehézségekbe ütközünk. Tudatosan hozzuk meg azt a döntést, ami végső soron megoldja a problémákat és javítja az életminőségünket, és gyógyítja vagy visszaalakítja a fizikai betegségeket.

írta: Dávid Gréta Csengettyű