Tízmilliószoros napok 2022-ben

2021.11.24


A tízmilliószoros napokat, különleges csodatévő napoknak tartják, ezen a napon minden, amire gondolunk, amit teszünk, többszörös energiát kap, befolyásolva a jövőnket.

A tibeti kultúrában "nagy" Buddha (Dharmacsakra) napokat hívják 10 milliószoros napoknak.

Sorrendben az első holdhó 15., negyedik holdhó 15., hatodik holdhó 4. és kilencedik holdhó 22. napja.

Az általánosságban működő energiákat egyesítve, ezeknek a napoknak sokszoros teremtő energiájával, komoly előrelépést tehettek életetek változtatásában. Olyan változásokra van szükség, ami a Ti külső-belső harmónia igényeteket szolgálja. A szívetekre hallgassatok, ne hagyjátok, hogy elmétek felülbírálja vágyaitokat! Most ne közös, családi programban gondolkodjatok, hanem válasszatok olyan elfoglaltságot, ami számotokra nyújt igazi lelki feltöltődést. Higgyetek magatokban és akkor a sors támogató energiáját élvezhetitek. Ne tartsátok önzőségnek, ha MAGatokkal foglalkoztok, hiszen hogyan is adhatnánk MAGunkból bármit is, ha mi nem vagyunk rendben? Törődj MAGaddal!

A tízmilliószoros napokon érdemes minden gondolatunkra ügyelnünk, mert óriási teremtőerővel hatnak vissza. Ajánlatos ilyenkor pozitív gondolatokra koncentrálni, illetve jót kívánni másoknak és a világnak. Ezeken a napokon minden teremtés tízmilliószoros erővel hat. Legyetek egyszerűen boldogok, álmodozzatok bátran és lehetőleg kerüljétek a negatív helyzeteket, a pesszimista, panaszkodó embereket, és ti se panaszkodjatok!

A tibeti Nagy Buddha napokat nevezik tízmilliószoros napoknak, és ezeken a napokon a jó cselekedetekre, a segítségnyújtásra, az együttérzésre, a könyörületre, a pozitív gondolkodás fontosságára helyezik a hangsúlyt. Ideális napok ezek a meditációra, imákra, egy élőlény életének megkímélésére vagy szabadságának visszaadására.

  • Az év első tízmilliószoros napján, amely a Chotrul Dühen, a tibetiek Buddha csodáira emlékeznek. - március 18.

  • A második napon, amely a Saka Dawa Düchen, Buddha születésnapját ünneplik, amely náluk egyúttal a megvilágosodás napja is. - június 14.

  • Az év harmadik tízmilliószoros napján, amely a Chokhor Düchen, azt az eseményt elevenítik fel, amikor Buddha visszatért a tanításhoz, követőit beavatta a Négy Nemes Igazság tanába. Ekkor forgatta meg a először a Dharma, vagyis az Igazság kerekét. - augusztus 1.

  • A negyedik tízmilliószoros napon, amely a Lhabad Düchen, a legenda szerint 41 évesen Buddha az istenek birodalmába látogatott. Édesanyjának pedig meghálálta, hogy hozzásegítette a Szamszárából, azaz a lét örök körforgásából való megszabaduláshoz. - november 15.